Bijna helft van vluchten op Gatwick Airport vertraagd

Volgens een onderzoek van flightright.co.uk is gemiddeld 37% van de vluchten vertraagd in het kerstseizoen. Het gaat om precies te zijn om de periode van 20 december 2013 tot en met 5 januari 2014. Oude cijfers dus, maar zal dit scenario zich dit jaar herhalen? Een overzicht van dit onderzoekje:

Heathrow is het ergste. Maar liefst 47% van alle vluchten liep daar vorig jaar vertraging op. Ook Gatwick Airport doet het niet veel beter: op dat vliegveld is 45% vertraagd. Er zijn 9.521 vluchten geanalyseerd en 4.409 liepen vertraging op. 63 werden overigens gecanceld door de wind of zware regenval. Degene die het een stuk beter deed was Londen Stansted Airport. Hier liep ‘slechts 27% van de vluchten’ vertraging op (of werd gecanceld).

De top 10:

  1. Heathrow (47%)
  2. Gatwick (45%)
  3. Bristol (37%)
  4. Newcastle (36%)
  5. Manchester (36%)
  6. Glasgow (35%)
  7. Southampton (33%)
  8. Cardiff (32%)
  9. Edinburgh (31%)
  10. Liverpool (31%)

Flightright meldde overigens wel dat de zogenaamde winterpiek (kerst en oud&nieuw) altijd chaotischer is dan de zomerpiek. Het weer is minder voorspelbaar en veel slechter, dus vertragingen zijn in deze periode vrij normaal. Toch is het opmerkelijk dat Stansted het zoveel beter doet dan Heathrow en Gatwick.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.