Boeing van Virgin Atlantic landt veilig na problemen

Een Boeing 747 van de Britse vliegtuigmaatschappij Virgin Atlantic is na een probleem met het landingsgestel veilig geland op Londen Gatwick Airport. Een van de vier landingsgestellen onder de romp kwam niet helemaall naar beneden. Rond een uur of 5 vanmiddag landde het toestel veilig op vliegveld Londen Gatwick.

De landing op Gatwick Airport was helemaal niet gepland, het was de bedoeling dat de Boeing 747 naar Las Vegas zou vliegen. De 400 personen vlogen uiteindelijk helemaal niet naar het Amerikaanse gokparadijs, maar moesten het doen met een aantal rondjes boven Londen. Dit deden de piloten om brandstof te verbranden. Het maximale landingsgewicht is altijd een stuk lager dan het gewicht waarmee het vliegtuig opstijgt. Op 3 van de 4 landingsgestellen landde het vliegtuig uiteindelijk veilig op de luchthaven van Gatwick.

In theorie zou een Boeing 747 op 2 van de 4 achterste landingsgestellen kunnen landen. Hieronder staat een filmpje van de landing.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.