Parkeren op Londen Gatwick Airport

Parkeren op Gatwick Airport is om eerlijk te zijn vrij prijzig. De prijzen liggen al hoog, en het feit dat je in Engeland met ponden moet betalen werkt natuurlijk ook niet mee. Voor de eenvoud hebben wij de prijzen in pond genoteerd.

  • 1 pond is ongeveer €1,10 tot €1,15. De wisselkoers fluctueert natuurlijk dagelijks.

Terminal south is duurder dan terminal north
Het ligt aan de terminal hoe duur parkeren op Gatwick Airport is. Parkeren bij terminal South is goedkoper dan bij terminal North. De prijzen variëren ook sterk met de seizoenen. In het hoogseizoen is parkeren duurder dan in het laagseizoen.

Short stay parkeren op Gatwick Airport

Short stay parkeren: dit zijn de prijzen voor zowel terminal North als terminal South. De loopafstanden zijn minimaal. Je parkeert je auto heel dichtbij de terminal (1-2 minuten lopen) en je houdt je autosleutels gewoon bij je. Ideaal als je familie of vrienden wilt ophalen of afzetten op het vliegveld!

Na 24 uur begint dit wel erg duur te worden. Daarom is er gelukkig ook Long Stay parkeren. Deze prijzen liggen al een stukje lager, maar alsnog is parkeren op Gatwick Airport gewoon duur. In het laagseizoen verschillen de prijzen tussen terminal North en terminal South een beetje.

24 uur per dag bewaakt
Wil je iets langer parkeren, dan is long stay en valet parking mogelijk. Beide parkeerplaatsen zijn officiële vliegveld parkeerplaatsen, ze worden dan ook 24 uur per dag bemand en bewaakt. Ook hangen overal CCTV camera’s.

Long stay parkeren op Gatwick Airport

Long stay parking
Bij Long stay parking kun je een gratis busje naar de terminal rijden. Deze busjes rijden iedere 10 minuten. Dit doen ze dag en nacht, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je vindt je eigen parkeerplaats, parkeert je auto en je neemt de sleutels weer mee terug. Als je van tevoren boekt is het mogelijk om geld te besparen!

Valet Parking

Valet Parking
Naast gewoon long stay parkeren biedt Gatwick Airport ook Valet Parking aan. Parkeer je auto voor de terminal in de valet parking bay en een chauffeur brengt je auto naar de valet parking parkeerplaats. Je auto zal nooit het vliegveld verlaten. Je geeft vooraf op je boeking aan wanneer je de auto weer klaar wilt hebben staan en als je aankomt kun je dus eigenlijk zo instappen!